top of page

Savaitės dienos ir jų energetika

Updated: Dec 7, 2020





Dažniausiai savaitės dienas esame įpratę skirstyti pagal darbo ir poilsio dienas. Daug kam įtampą keliantis Pirmadienis pradeda mūsų darbo savaitę, o palaimingasis Penktadienis, kuomet smegenys mums signalizuoja apie poilsį ar džiugų laisvalaikį, atidaro duris į savaitgalį. Taigi, pirmadienis dažnam asocijuojasi su nauja pradžia. Neveltui esame linkę pradėti pokyčius nuo pirmadienio: “Mesiu rūkyti nuo pirmadienio?”, “Pradėsiu sportuoti nuo pirmadienio.” ir t.t. Kiek tai pasiteisina ir tampa realybe, dažno istorija nutyli:-) Todėl šiandien aš jums noriu papasakoti apie ezoterines dienų reikšmes ir energijas, kurias sužinojau mokydamasi astrologijos.


Ar žinojote, iš kur yra kilę dienų pavadinimai? Septyni dienų pavadinimai - daugiausia kilę iš lotynų kalbos ir perėję į vokiečių ir anglų kalbas - yra nulemti septynių matomų dangaus šeimininkų. Sekmadenis kilo iš žodžio “saulė” (angl. Sun - saulė, Sunday - sekmadienis), antradienis (lot. Marti) iš “Marsas”, trečiadienis (lot. Mercury) iš “Merkurijus”, ketvirtadienis (lot. Jovi) iš “Jupiteris”, penktadienis (lot. Veneris) iš “Venera” ir šeštadienis iš “Saturnas” (angl. Saturn - saturnas, Saturday - šeštadienis). Taigi, kiekviena savaitės diena neša savyje konkrečios planetos energiją. Kaip geriausiai išnaudoti savaitės dienas siekiant savo tikslų:


Sekmadienis - Saulės diena. Saulė susijusi su kūryba, atostogomis, linksmybėmis. Jeigu jūsų veikloje reikia kūrybiškų idėjų - skirkite sekmadienį kūrybai.


Pirmadienis - Mėnulio diena. Mėnulis susijęs su emocijomis, intuicija. Todėl pirmadienis - puiki diena pajausti, kokia veikla jums prie širdies. Susirašykite visas veiklas ir skaitydami bandykite pajausti, kokia emocija jus apima skaitant konkrečią veiklą. Ugdykite ir pasitikėkite savo intuicija - vienu galingiausiu žmogaus instrumentu.


Antradienis - Marso diena. Marsas susijęs su energija, ryžtu, atkaklumu, naujomis pradžiomis, impulsu veikti. Todėl būtent antradienį, o ne pirmadienį, galite pradėti naują veiklą ar planuotą pokytį. Marso energija padės jums.


Trečiadienis - Merkurijaus diena. Šią dieną skirkite komunikacijai, protinei veiklai, naujų įgūdžių įgyjimui, ryšių užmezgimui. Ieškokite informacijos, dalinkitės ja. Merkurijaus energija šią dieną padės jums gauti reikiamos informacijos ar suves jus su tinkamais žmonėmis, kurie padės jums siektu savo tikslų.


Ketvirtadienis - Jupiterio diena. Šią dieną palanku planuoti tolimas keliones, plėsti pasaulėžiūrą. Pagalvokite, kaip galite pagerinti savo socialinę padėtį, padidinti autoritetą. Užduokite sau klausimą: “Kokia yra mano veiklos prasmė? Kokio didesnio tikslo vardan aš tai darau?” Drąsiems tai puikus laikas investuoti į stambius projektus. Tiesa, optimizmas ir sėkmė - kertiniai Jupiterio skleidžiamos energijos žodžiai.


Penktadienis - Veneros diena. Ši diena puiki santykiams, tiek verslo, tiek draugystės, tiek meilės santykiams. Žinoma, nepamirškite šią dieną ir santykio su savimi. Kaip apdovanosite save šią dieną? Skirsite laiko savo kūno grožiui ir sveikatai, nusipirksite papuošalą, naują aprangą, apsilankysite grožio ar masažo salone? O gal sukursite romantišką aplinką vakarienei su mylimu žmogumi? Taigi, geras poilsis, penas sielai - būtinas subalansuotam gyvenimui ir tikslų siekimui.


Šeštadienis - Saturno diena. Tai struktūros, realių ir konkrečių išsikeltų tikslų diena. Saturno dieną ypač svarbu neturėti iliuzijų, blaiviai matyti realybę ir jos neišsigąsti. Tai dvasinės jėgos, tolimų įžvalgų, brandžios išminties diena, todėl medituokite, užsiimkite joga, dirbkite rimtus darbus, būkite susikaupę, mažiau kalbėkite ir nevenkite pabūti vienumoje.


Žinoma, dienos fonas, įvykiai, nuotaikos  priklauso dar nuo daugybės faktorių, kurie kiekvieną žmogų veikia skirtingai, todėl siūlau šias žinias naudoti išmintingai. Stebėkite ir analizuokite kiekvieną savo gyvenimo dieną. Eksperimentuokite. Žaiskite. Atraskite.


Jeigu jums patiko šis įrašas, pasidalinkite savo įžvalgomis komentaruose. O jeigu manote, kad ši informacija sudomins ir jūsų draugus, tai kviečiu juo dalintis.


Alla.


99 views0 comments
bottom of page