top of page

Kaip atrasti savo pašaukimą?





Kartą savo kosmetologei uždaviau klausimą: "Kaip tavo gyvenime atsirado kosmetika?" Tik vienas klausimas - tiksliai į taikinį ir visa valanda istorijų, pradedant vaikyste ir baigiant pasvarstymais apie moralinį nusiteikimą 50-tąjam gimtadieniui.


Man visuomet labai įdomu sužinoti, kaip žmonės pasirenka savo profesiją, gyvenimo kelią, pomėgius, kas juos skatina veikti ir realizuoti save būten toje srityje. Tuomet įsijungiu vaizduotę ir lyg filmą stebėdama klausausi įdomiausių pasakojimų.

Labai patiko mintis, kurią kažkada girdėjau apie sielos, atkeliaujančios į žemę pasirinkimus. Toje istorijoje pasakojama, kad prieš mums įsikūnijant į kūną, siela pakeliui išmėto kristalus. Kai gyvenime susitinki su tam tikru žmogumi, atsiduri tam tikroje vietoje arba įvyksta tam tikras įvykių sutapimas, tą akimirką apima jausmas, kad tai labai artima ir pažįstama. Lyg “AHA” momentas persmelkia tave žinojimu, kad taip turi būti. Tarsi atrandamas vienas iš tų pamestų kristalų, kuris atgyja ir sako tau: „Mieloji, eini teisingu keliu.“


Kaip patvirtinimą šiai istorijai, iš jau minėtos kosmetologės išgirdau pasakojimą apie būtent tokį momentą. Ji papasakojo, kaip stipriai ji norėjo nuvykti į užsienyje vykstančią kosmetologų konferenciją, kuriai neturėjo pinigų. Tuomet jos vadovė pasiūlė jai važiuoti kartu su įmonės, kurioje ji dirbo, produktu ir pristatyti jį minėtoje konferencijoje.


“Žinok, atsisėdau kavinėje prie stalo per konferencijos pietų pertrauką ir apsiverkiau. Atvažiavau ten kur norėjau, galiu pasirinktinai klausytis tik tų pranešėjų, kurie man įdomus ir visa tai gavau nemokamai. Tuomet supratau, kad esu tikrai ten kur turiu būti, jei man viskas taip lengvai gaunasi.”, - savo patirtimi pasidalino šio įrašo herojė.


Tokios istorijos puikus pavyzdys tiems, kurie vis dar ieško savo pašaukimo, ieško ko nors, kas jiems pasakytų kuo užsiimti, duotų laimingo gyvenimo receptą ir už tai jie pasiryžę mokėti didelius pinigus, nes kitų atsakymai jų nepatenkina ir jie nuolat ieško, ieško ir ieško.


- Nežinote, kaip atrasti savo pašaukimą?

- Ieškote viso gyvenimo veiklos?


Laikas sustoti ir pažvelgti į savo vidų. Tai, kas jus užpildo, daro laimingesnį ir yra jūsų pašaukimas. Klausimas, kurį turėtumėte sau užduoti yra ne “Koks mano pašaukimas?”, o


„Ką aš galiu padaryti šiandien, kad jausčiausi laimingesnis?“


Kai prieš jus iškyla pašaukimo klausimas, tai reiškia:


„Aš nežinau, kas aš esu. Aš pats savęs nepažįstu. Nežinau, ko noriu iš gyvenimo. Neturiu savo planų. Aš negaliu pasitikėti savo širdimi ir jausmais.”

Palengvėjimas atsiranda ne tada, kai protui duodi atsakymą, o tada, kai pradedi daryti tai, kas tau teikia malonumą.


Būti laimingu ir daryti tai, kas teikia didžiausią džiaugsmą ir malonumą yra jūsų gyvenimo tikslas.


“Žinok gyvenu šiuo metu patį geriausią gyvenimą ir vienintelis tikslas - sugalvoti, kaip aš švęsiu savo ateinančius jubiliejus.” - į klausimą apie ateities viziją atsakė mano kosmetologė.


O kokia veikla uždega jūsų širdis? Ar teko jau atrasti savo Sielos pamestą kristala?


Jeigu jums patiko šis įrašas, pasidalinkite savo įžvalgomis komentaruose. O jeigu manote, kad ši informacija sudomins ir jūsų draugus, tai kviečiu juo dalintis.


Alla Budrienė


66 views0 comments
bottom of page